Това не е нещо, което ще намерите на слушалките на баба си.

Това не е нещо, което ще намерите на слушалките на баба си.

Насладете се на пресни плодове за десерт.

Г -н: Кои са някои от начините, по които променяте традиционните продължете да четете това индийски препарати, за да ги направите по -здрави?

Намалете количеството на гхи или масло, намажете обратно на сол и захар, Използвайте бадем Сол и захар, използвайте бадемово хранене на мястото на брашно и използвайте гръцко или исландско кисело мляко на мястото на обикновеното кисело мляко. Също така, използването на семена от чиа и ленено хранене за подобряване на фибри, протеини и по-важното е омега-3 мазнини за традиционните ястия.

Г-н: Какво бихте искали най-много да разберете за храната и храненето?

vs: Храната е много повече от гориво. Моята мисия е да насърча хората да се наслаждават на храната си, като знам, че подправките могат да осигурят както дълбочина на вкуса, така и ползите за здравето. Вкусната и питателна храна не трябва да отнема много време. С няколко прости преки пътища, вие също можете да направите невероятна растителна индийска храна с увереност. Вкусните вегетариански рецепти ще помогнат на всеки, който се интересува да опита повече вегетарианска храна, да не бъде сплашена от индийската кухня. Предлага се на Amazon, Barnes & amp; Благородни и където и да се продават книги.

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създателят от един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Нов доклад разглежда количеството пестициди, които проправят път към нашите чинии. Хранителната дива изследва резултатите с токсиколог и експерт по пестициди д-р Карл Уинтър.

от Моника Рейнагел, MS, LD/N, CNS Diva Diva 23 октомври 2018 г. 4-минутен Readepisode #499 Играйте пауза Слушайте пестициди на чиниите ни: Безопасна ли е храната ни за ядене? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

CW: При мъничките нива на откриване на тези пестициди е изключително малко вероятно това потенциални синергични ефекти, произтичащи от наличието на един пестицид, който прави друг Много по -токсично, може да се появи. Всички токсикологични ефекти изискват ниво на експозиция на прага, преди да се очаква неблагоприятни ефекти върху здравето. Той се връща към първия принцип на токсикологията: дозата прави отровата.

Пестицидите често дават възможност на производителите на храни да отглеждат повече храна на земята си, което води до по -голямо изобилие на храна и по -ниски разходи за потребителите.

nd: Ако нивата на остатъци от пестициди, на които сме изложени, се считат за безопасни, предприемането на стъпки за намаляване на експозицията на тези съединения има някаква полза?

CW: Като се има предвид изключително ниските теоретични рискове, породени от остатъците от пестициди, по -нататъшното намаляване на остатъците не би довело до измеримо подобрение на общественото здраве. Едно от най -големите ми притеснения е, че потребителите, поради опасенията си относно остатъците от пестициди, могат да намалят консумацията на плодове и зеленчуци, което е най -лошото нещо, което биха могли да направят, ако искат да подобрят здравето си.

nd : Някои могат да попитат „Как всяко ниво на излагане на токсично вещество може да бъде безопасно/приемливо? Защо да ги използваме изобщо? “ Какво печелим от използването на тези химикали в селското стопанство? Какво бихме загубили, ако не ги използвахме?

CW: Пестицидите често дават възможност на производителите на храни да отглеждат повече храна на земята си, което води до по -голямо изобилие на храна и по -ниски разходи за потребителите. Вероятно те ще продължат да играят важна роля в производството на храни, тъй като световните скоби за население от 9 до 10 милиарда души до 2050 г.

nd: Благодаря на д -р Уинтър, че ни помогна да осмисли Този много сложен набор от данни и да разберем какво всъщност има да се каже този доклад за предлагането на храна и излагането ни на пестициди.

Допълнителни ресурси:

калкулатор за остатъци от пестициди

Хронична диетична експозиция на остатъци от пестициди в САЩ

Изображение на пръскани пестициди © Shutterstock

страници

«Първи‹ Предишни12

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Носех фантастичен комплект слушалки по време на всяка тренировка за две седмици, за да видя дали това може да ми помогне да подобря колоезденето си. И тя работи (мисля) чрез концепция, наречена Neuropriming.

от Brock Armstrong Get-Fit Guy 4 февруари 2020 г. 11-минутен readepisode #472 Играйте пауза слушане е мозъчната стимулация е ключът към атлетичното представяне? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързото и мръсно технологията зад Halo Sport устройството съществува повече от 20 години и идеята за използване на електричество на мозъка съществува от Римската империя. Много научни изследвания подкрепят идеята, че използването на TDC може да позволи на вашите неврони да стрелят заедно и да свързват заедно по -бързо и лесно. В моя собствен експеримент подобрих мощността си за колоездене с 14 вата за две седмици, но също така не мога да докажа, че е заради устройството. Ако имате вече здрава тренировъчна програма и солидна форма за упражнения, TDCS и Halo Sport може да са нещо, в което си струва да инвестирате. В крайна сметка наистина се измъкнете толкова, колкото влагате.

halo sport е мозъчен стимулатор, който Претенциите ви помагат да развивате по -бързо развитието на мускулната памет. На техния уебсайт те казват:

Можете да придобиете умения, сила и издръжливост с 45% по -бързо. Можете също да пробиете плато и да зададете PRS, използвайки техния продукт, също ще увеличи невропластичността и ще ускори обучението в моторната кора

и всичко това е подкрепено от 4 000+ рецензирани проучвания, доверени от NFL, NBA, MLB и Olympic спортисти. Компанията има повече от 20 патента, издадени им.

Интригува ли се? Бях. И така, за да се ровя в това устройство и науката зад него, поканих докторска степен. Биомедицински инженер и невролог на подкаста Get-Fit Guy.

Гостът – др. Brett Wingeier

Брет: Аз съм Брет Вингер. Аз съм главен технически директор и съосновател на Halo Neuroscience. Започнах кариерата си в медицински изделия. Получих доктора си В биомедицинското инженерство електрическите полета на мозъка. Бях спортист в колежа, който се ръководи от това, което правим тук, в Halo. И след това, след като прекарах около 13 години изграждане на имплантируеми невростимулатори за епилепсия, моят съосновател и разбрах, че има шанс да използвам този невероятен тип невротехнологии в носим продукт. Започнахме Halo през есента на 2013 г. и започнахме компанията да прави Halo Sport, което е слушалка, която стимулира мозъка ви, за да ви помогне да се подобрите по -бързо, когато тренирате.

Да, четете това право . Брет каза, че правят слушалки, които стимулират мозъка ви, за да ви помогнат да се подобрите, по -бързо.

Слушалките, за които говори, прилича много на нормален набор от слушалки. Големите ушни кифли покриват ушите ви с лента, която минава над горната част на главата ви. И групата, оказва се, е важната част. Той е покрит с пенести, заобиколени, които осъществяват контакт със скалпа ви, за да доставят електрически ток на вашия череп. Това не е нещо, което ще намерите на слушалките на баба си.

Части от мозъка

Нека се върнем към това, което Брет има предвид, когато той каза, че слушалката за ореол стимулира мозъка. Каква част от мозъка всъщност се стимулира? Има ли конкретна част от мозъка, който използваме повече в спорта?

Брет: Това, което стимулираме, е основната моторна кора. И за щастие, частта от мозъка ви, която контролира тялото ви, е точно под лентата на чифт слушалки.

Това е удобно!

Брет: Точно така. И така, моторните неврони отиват директно оттам надолу към гръбначния ви мозък. И когато научите нещо от тренировките, има много части от мозъка ви – церебелум, допълнителни двигателни зони – но наистина тази основна моторна кора е едно от ключовите места, където се случва цялото това обучение.

Какво е TDCS?

Сега вероятно е подходящ момент да споменете нещо, наречено Transcranial Direct Toged Stimulation или TDCS. TDCS е форма на невромодулация, която използва директен ток, доставен чрез електроди, които обикновено са прикрепени някъде на главата.

TDCS първоначално е разработен като медицинска терапия за хора с мозъчни наранявания или психиатрични състояния. Но тъй като Брет ще влезе по -късно, има доказателства, че използването на TDCs на здрав индивид може да бъде полезно за различни видове когнитивно подобрение.

Ако вземете малко електрически ток и го поставяте на вашия Скалпът, достатъчно от това си проправя път през скалпа ви и през черепа ви, че прави невроните ви по -вероятно да стрелят заедно.

Брет: И така, основната технология е нещо, наречено Транскраниална стимулация на тока. И вече е от около 20 години. Това, което направихме в Halo, е, че сме го поставили в продукт, който всеки може да носи и използва. Но това, което се случва под капака, е, ако вземете малко електрически ток и го поставяте на скалпа си, достатъчно от това си проправя път през скалпа ви и през черепа ви, че това прави невроните ви по -вероятно да стрелят заедно. И това е целият механизъм на учене. Това, което невролозите казват, е „неврони, които стрелят заедно, свързват заедно.“

Може би си спомняте, че използвах тази фраза в минали статии за получаване на по -големи гърди или скално катерене. Помислете за това по този начин: ако вдигнете нещо тежко, не само вашият бицепс (например) се набира от мозъка ви, но и всички мускули на стабилизатора поддържат този първичен мускул. Това означава, че част от подобряването на движението не само прави мускула по -силен, но и развиване на координацията на всички мускули, които се учат да стрелят заедно (и свързват заедно).

Брет: Точно така. Така че, ако ускорите това малко, тогава ускорявате ползите от всякакъв вид тренировки за движение.

Това ли е безопасно? Болезнено ли е?

В този момент може да се притеснявате малко за идеята за електрически ток, преминаващ през скалпа ви, както от съображения за безопасност, така и за чист комфорт. ; И честно казано, това може да е така. Слушалките трябва да са на главата ви доста плътно, за да могат да поддържат контактни ножици, за да поддържат контакт, докато се затоплите за вашата тренировка.

Брет: Повечето хора го чувстват като малко изтръпване. Някои хора казват, че това е усещане за топлина. Някои хора, ако го обърнат докрай, това е леко неудобно и просто го изключват малко. За да се върнете към безопасността, защото това е важно – в този момент има дълга история на използването на тази технология. Както казах, това съществува от около 20 години.

Брет: Голяма част от оригиналните данни бяха от изследователски лаборатории в цялата страна и в целия свят, изследващи технологията. И сега имаме много потребители на Halo там в дивата природа. Продължаваме да събираме тези данни.

Брет: Едно от ключовите неща тук е, че не караме невроните да огънят, който не би стрелял по друг начин. What the technology’s really doing is it’s just accelerating neuroplasticity by helping those neurons be more likely to fire together and the amount of neuroplasticity that gets induced, it’s probably no more than you would have on one of your best days out there in the gym, in лодката, каквото и да е. Но силата тук носи това на всяка тренировка.

намерих тази точка за интересна. Използвах Halo Sport 2 на велосипеда сутринта, който разговарях с Брет. От известно време се борех с настинка и все още не се чувствах най -добре. Аз бях нещо като тренирах с мотоциклета си, а не непременно да се концентрирах толкова трудно. Изведнъж ми хрумна, че ако използвам Halo устройството и аз по същество съм, практикувайки зле, изгражда ли зле, изграждам ли връзки, за да стана по -лош колоездач?

Ако го използвате, седнал На дивана просто ще се оправяте да седите на дивана.

Брет: Да, това е едно нещо, с което трябва да сте наясно. Като почти всяко помощно средство за обучение, ако го използвате с лоша техника, тогава бихте могли да по -добре да вкарате тази лоша техника. Ако го използвате, седнал на дивана, просто ще се оправите в седенето на дивана. И така, наистина един от ключовете тук е, че трябва да го сдвоите с добро обучение, да се съобразявате с техниката, да измервате резултатите си, като се уверите, Мозъкът се включи, за да се опита да оптимизира всичко.

моят експеримент

Сега, както всички знаете, аз не съм учен, така че това, което правя с моя хало означава законно научно изследване. Но това направих. Използвайки приложението Zwift за моя мотор и интелигентен треньор, тествах моята функционална прагова мощност (FTP), която обикновено се признава като най -високата средна мощност, която можете да издържате за един час, измерена във вата.

Тогава аз Използвайте Halo Sport 2 (за предписаната 20-минутна сесия) последователно преди всяка тренировка за две седмици. В края на двете седмици повтарях своя FTP и той се увеличи с 10 вата, а след това още 4 вата още няколко дни по -късно, общо 14 вата.

Въпреки това подобрение, все още се оказвам разочарован. Как да разбера дали това ми помагаше ореолът или дали успехът ми беше просто защото приемах обучението си по -сериозно? Може би току -що се вкопах, защото имах нова играчка, с която да играя (слушалките Halo).

Как да разбера дали това е хало Обучение по -сериозно?

Брет: Да. Тъй като всеки отделен спортист, който се опитва да оцени технологията, вие по принцип правите проучване с n = 1 и има един тон променливи. И затова е толкова важно, че се връщаме към научните изследвания и разглеждаме какви са данните, когато правите това в група хора, по рандомизиран, двойно-сляп (и et cetera) начин. Има не само проучванията, но има независими данни, които току -що бяха публикувани миналата година от няколко групи, дори не са свързани с Halo. Те купиха Halo Sport и направиха свое собствено проучване и разгледаха мощността на мощността в колоезденето и времето до изтощение в течащ вид тренировка. И и в двата случая те показаха, че групата, която получи истинската стимулация, се справи по -добре от групата, която получи фалшивата стимулация.

Да, фалшива стимулация. За разлика от някои модалности, на които липсват качествени научни изследвания – като ледени бани, компресионни съоръжения или вибрационни платформи, които наистина не можете да фалшифицирате – независимо дали TDCS е истински или фалшив, това всъщност не се чувства по -различно от носенето на стегнат набор от слушалки и това дава възможност да се има плацебо група.

Contents

Carsentro

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

Office