Λύσεις σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής

Λύσεις σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής

Μια μελέτη με 10.381 συμμετέχοντες συνέδεσε έναν καθιστικό τρόπο ζωής και την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχής ψυχικής υγείας.

Μια πρόσφατη ανασκόπηση που περιελάμβανε δεδομένα από 110.152 συμμετέχοντες διαπίστωσε μια σύνδεση μεταξύ της καθιστικής συμπεριφοράς και ενός αυξημένου κινδύνου κατάθλιψης.

Λύσεις σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής

Ένας πιο ενεργός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες χρόνιων συνθηκών υγείας, διαταραχών ψυχικής υγείας και πρόωρου θανάτου. Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας

έδειξε ότι η σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης και του αθλητισμού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας και πρώιμου θανάτου.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία. Μια μελέτη του 2018 για 1.237.194 άτομα διαπίστωσε ότι όσοι ασκούσαν ανέφεραν λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας από εκείνους που δεν το έκαναν.

Είναι καλύτερο να συνδυάσετε μια ποικιλία καρδιαγγειακών ασκήσεων, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία, με ασκήσεις κατάρτισης δύναμης, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν ασκήσεις κατάρτισης βάρους ή ασκήσεις σώματος. Η μετάβαση σε τουλάχιστον τρεις διαδρομές 30 λεπτών και η πραγματοποίηση δύο 30 λεπτών συνεδριών ασκήσεων κατάρτισης αντοχής την εβδομάδα θα αρκούν για να ανταποκριθούν στις κατευθυντήριες γραμμές για την ελάχιστη σωματική δραστηριότητα.

Μείωση του χρόνου που δαπανάται είναι καθιστικό

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικός, αλλά η δαπάνη της πλειοψηφίας της ημέρας είναι καθιστική εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη.

Οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν το χρονικό διάστημα που ξοδεύουν να είναι καθισμένοι από: >

 • Κάνοντας βόλτες κατά τη διάρκεια των διαλείμματα μεσημεριανού διαλείμματα
 • Ρύθμιση υπενθυμίσεων για να σηκωθείτε κάθε 30 λεπτά όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο
 • Επένδυση σε ένα στέλεχος ή ζητώντας από το χώρο εργασίας να παράσχει ένα
 • Κάνοντας μια βόλτα ή να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια καφέ ή τσαγιού διαλείμματα
 • ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο κάνοντας δουλειές γύρω από το σπίτι, ειδικά DIY ή κηπουρική
 • Κάνοντας δικαιολογίες για να φύγετε από το γραφείο ή Μετακινήστε γύρω από το κτίριο
 • Λήψη τηλεφωνικών κλήσεων έξω και περπατώντας ταυτόχρονα
 • ξοδεύοντας λίγο ελεύθερο χρόνο να είναι ενεργός αντί να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να παίζετε βιντεοπαιχνίδια
 • Σηκώστε και περπατάτε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής διαφημίσεων
 • Λαμβάνοντας τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα
 • Takeaway

  συνθήκες υγείας.

  Πολλοί άνθρωποι δεν πληρούν τις ελάχιστες κατευθυντήριες γραμμές για τη σωματική άσκηση και κινδυνεύουν να αναπτύξουν ζητήματα υγείας από το να ξοδεύουν πολύ χρόνο καθιστικά.

  Οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους ενός καθιστικού τρόπου ζωής αυξάνοντας την ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας που κάνουν και χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τεχνικές για να μειώσουν το χρόνο που ξοδεύουν να είναι καθιστικά.

  • Καρκίνος/Ογκολογία
  • Καρδιαγγειακή/Καρδιολογία
  • Αθλητική Ιατρική/Γυμναστήριο
  • αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

   Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της πλάκας και του ταρτάρου;

   Τόσο η πλάκα όσο και η ταρτάρ αυξάνουν τον κίνδυνο κοιλοτήτων, ουλίτιδας και άλλων οδοντικών συνθηκών. Η γνώση του τρόπου διάκρισης μεταξύ της πλάκας και της ταρτάρς μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των προειδοποιητικών σημείων των προβλημάτων οδοντικής υγείας.

   Πλάκα είναι ένα μαλακό, καθαρό ή κίτρινο φιλμ βακτηρίων που ένα άτομο μπορεί να αφαιρέσει με το βούρτσισμα των δοντιών του. Εάν η πλάκα κάθεται στα δόντια πάρα πολύ καιρό, σκληραίνει να δημιουργήσει τορτάρ. Το TARTAR έχει συνήθως ένα πιο σκούρο χρώμα και μόνο ένας οδοντίατρος μπορεί να το αφαιρέσει.

   Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μορφή πλάκας και ταρτάρ, καθώς και πώς να τα αφαιρέσετε.

   σχηματισμός και διαφορές

   Πλάκα είναι μια συλλογή βακτηρίων που κολλάνε μαζί. Μπορούν να ζήσουν στα δόντια, τα ούλα, τη γλώσσα και σε όλο το στόμα.

   Περίπου 700 είδη μικροσκοπικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, ζουν πάνω και γύρω από τα δόντια. Πολλά από αυτά τα βακτήρια μπορούν να ενώσουν μαζί για να σχηματίσουν ένα βιοφίλμ.

   βιοφίλμ είναι παχιά, κολλώδη ουσίες που προστατεύουν τα βακτήρια, καθιστώντας τα πιο δυνατά και πιο δύσκολα να αφαιρεθούν. Το γλοιώδες, κολλώδες λευκό ή κίτρινο φιλμ που βλέπει ένα άτομο στα δόντια του ή μεταξύ των ούλων τους είναι η πλάκα.

   Εάν ένα άτομο δεν αφαιρεί την πλάκα, ασχολείται με την παγίδευση ασβεστίου ή άλλων ορυκτών από το σάλιο, προκαλώντας το να σκληρύνει. Οι οδοντίατροι καλούν σκληρή πλάκα ή λογισμικό. Το Tartar μπορεί να λεκιάσει τα δόντια και να τα κάνει να φαίνονται αποχρωματισμένα. Μπορεί επίσης να παγιδεύει την πλάκα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης περισσότερων ταρτάρ.

   Πλάκα και ταρτάρ αυξάνουν τον κίνδυνο της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, και οι δύο από τις οποίες είναι μορφές ασθένειας των ούλων.

   Η χρόνια έκθεση στα βακτήρια στην πλάκα προκαλεί φλεγμονή στον ιστό των ούλων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, πόνο, ερυθρότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις λοιμώξεις. Η χρόνια φλεγμονή της περιοδοντίτιδας αποτελεί επίσης παράγοντα κινδύνου για άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

   Αφαίρεση της πλάκας και του ταρτάρ μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου των ούλων και να αποτρέψει την χειρότερη. Η διαχείριση της νόσου των ούλων μπορεί επίσης να βελτιώσει την οδοντική υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών ενός ατόμου.

   Αφαίρεση πλάκας

   Το κανονικό βούρτσισμα και το νήμα μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα. Για να εξαλείψει όλη την πλάκα, ένα άτομο πρέπει να είναι διεξοδικό, καθώς τείνει να συσσωρεύεται μεταξύ των δοντιών και μερικές φορές στα ούλα. Εάν ένα άτομο έχει ήδη ασθένεια των ούλων, η διόγκωση των ούλων μπορεί να δημιουργήσει τσέπες όπου μπορεί να κρύψει περισσότερη πλάκα.

   Τα κανονικά οδοντιατρικά ραντεβού μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της πλάκας, καθώς ο οδοντικός καθαρισμός μπορεί να βρει την πλάκα που χάνει ένα άτομο. Η οδοντιατρική κλιμάκωση αφαιρεί την πλάκα κάτω από τα ούλα, όπου μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να σκληρύνει σε ταρτάρ.

   Ορισμένα σημάδια πλάκας στα δόντια περιλαμβάνουν: Slimy

  • Λευκό ή κίτρινο goo σε οδοντικό νήμα
  • αιμορραγία ή οδυνηρά ούλα

  Η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης μπορεί επίσης να βοηθήσει, καθώς τα βακτήρια που σχηματίζουν την πλάκα τροφοδοτεί τη ζάχαρη. Τα άτομα με σημαντική πλάκα ή ιστορικό αποσύνθεσης των δοντιών μπορούν να επιλέξουν μια θεραπεία με φθόριο στον οδοντίατρο.

  Ο κίνδυνος ενός ατόμου να αναπτύξει την πλάκα και τη νόσο των ούλων είναι υψηλότερος λόγω των ακόλουθων παραγόντων: Παράγοντες για τη φθορά των δοντιών

 • Το κάπνισμα
 • έχοντας ορισμένους παράγοντες κινδύνου για τον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή με πολύ υψηλό στρες
 • δεν αναζητά κανονική οδοντιατρική φροντίδα , δεδομένου ότι ένας οδοντίατρος μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα, ένα άτομο δεν μπορεί να φτάσει
 • φορώντας στοματικές συσκευές, όπως τιράντες ή συγκρατητές, που καθιστούν πιο δύσκολο να καθαριστούν τα δόντια καλά
 • tartar Αφαίρεση

  Ένα άτομο δεν μπορεί να αφαιρέσει ταρτάρ ή λογισμό, μόνοι του στο σπίτι. Το ταρτάρ είναι σκληρό και η προσπάθεια να γρατσουνίσει ή να το τραβήξει μπορεί να βλάψει τα δόντια.

  Οι οδοντίατροι μπορούν να αφαιρέσουν τορτάρ με επαγγελματικό καθαρισμό. Μερικές φορές, θα συστήσουν κλιμάκωση και σχεδίαση ρίζας. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας και της ταρτάρ κάτω από τα ούλα για να αποφευχθεί η πρόσθετη συσσώρευση.

  Εάν ένα άτομο παρατηρεί τον λογισμό, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να βουρτσίζετε και να μεταφέρετε τακτικά. Το Tartar μπορεί να κάνει πιο δύσκολο να αφαιρέσετε την πλάκα, οπότε εστιάστε στο νήμα καθημερινά και το βούρτσισμα της γραμμής. Ένας οδοντίατρος μπορεί επίσης να συστήσει συγκεκριμένους τύπους οδοντόκρεμας.

  Ένα άτομο μπορεί να έχει ταρτάρ αν παρατηρήσει: Τα μπαλώματα στα δόντια τους είναι πρησμένα, οδυνηρά ή αιματηρά ούλα

 • Δεν αναζητούν τακτική στοματική φροντίδα από έναν οδοντίατρο
 • Δεν βούρτσισμα ή νήμα τα δόντια τους τακτικά
 • στραβισμένα δόντια που δυσκολεύουν τον καθαρισμό μεταξύ τους
 • Περίληψη

  Αφαίρεση Ταρτάρ και πλάκας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών οδοντικών και άλλων ζητημάτων υγείας.

  Το κανονικό βούρτσισμα μπορεί να μειώσει την ποσότητα της πλάκας που έχει ένα άτομο. Ωστόσο, για να αφαιρέσει το ταρτάρ, ένα άτομο πρέπει να πάει στον οδοντίατρο.

  Οι άνθρωποι που υποψιάζονται ότι μπορεί να έχουν ασθένεια των ούλων θα πρέπει να αναζητούν άμεση οδοντιατρική φροντίδα, είτε πιστεύουν ότι έχουν πλάκα, ταρτάρ ή και τα δύο.

  • Δημόσια υγεία
  • Μολυσματικές ασθένειες/βακτηρίδια/ιοί
  • ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

   Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του στόματος;

   Τα συμπτώματα του καρκίνου του στόματος περιλαμβάνουν δυσκολία μάσησης, σβώλους και πληγές και λευκά ή κόκκινα μπαλώματα στο στόμα. Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία του καρκίνου του στόματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου να αναπτυχθεί περαιτέρω ή να εξαπλωθεί σε άλλους τομείς.

   Ο καρκίνος του στόματος προκαλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των κυττάρων σε ορισμένες περιοχές του στόματος. Μπορεί να συμβεί μέσα στα μάγουλα, κάτω από τη μέση και το μπροστινό μέρος της γλώσσας, ή στην επένδυση ιστών του στόματος ή της ούια.

   Υπάρχουν περίπου 49.700 νέες περιπτώσεις καρκίνου του στόματος κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που αντιπροσωπεύει περίπου το 3 % όλων των διαγνώσεων του καρκίνου. Περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες λαμβάνουν διάγνωση καρκίνου του στόματος.

   Προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα καρκίνου του στόματος

   Τα συμπτώματα του καρκίνου του στόματος ποικίλλουν, αλλά ο καθένας που βιώνει οποιοδήποτε από τα παρακάτω για περισσότερο από 2 εβδομάδες θα πρέπει να δει έναν γιατρό για διάγνωση:

   • Δυσκολία μάσησης ή κατάποσης
   • Μια περιοχή ή επώδυνη περιοχή στο στόμα, στο λαιμό ή στα χείλη
   • Ένα λευκό ή κόκκινο έμπλαστρο στο στόμα

   Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά δεν είναι οριστικά σημάδια καρκίνου του στόματος, αλλά μπορεί να προκληθούν από άλλες καταστάσεις, όπως μια αλλεργία ή μια λοίμωξη.

   Ποιες είναι οι αιτίες και οι παράγοντες κινδύνου;

   Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι μεταλλάξεις στο DNA ενός κυττάρου προκαλούν καρκίνους με την τόνωση της μη φυσιολογικής ανάπτυξης και του κυτταρικού θανάτου.

   Ενώ παραμένει ασαφές τι ενεργοποιεί την αρχική μετάλλαξη σε πολλές περιπτώσεις, συγκεκριμένοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος.

   Περιλαμβάνουν:

   • Χρήση καπνού και αλκοόλ: Οποιαδήποτε μορφή χρήσης καπνού περιλαμβάνει καρκινογόνες ουσίες που εισέρχονται στο στόμα, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος. Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο.
   • Ηλικία: Ο κίνδυνος του καρκίνου του στόματος αυξάνεται με την ηλικία, με τη μέση ηλικία διάγνωσης να είναι 62 έτη.
   • Ανθρώπινο θηλωμαϊό (HPV): Πρόκειται για μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που έχει ισχυρές συσχετίσεις με διάφορες μορφές από του στόματος καρκίνου.
   • Έκθεση του ήλιου: Ο ήλιος εκπέμπει ακτίνες που μπορούν να κάψουν τα χείλη και να ενεργοποιήσουν την ανάπτυξη των προφορικών καρκίνων.
   • Sex: Τα αρσενικά είναι πάνω από δύο φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος από τις γυναίκες. Ωστόσο, δεν είναι σαφές γιατί.

   Όπως και με τους περισσότερους άλλους καρκίνους, δεν είναι πάντοτε δυνατό να αποφευχθεί ο καρκίνος του στόματος.

   Κάποιοι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του στόματος, όπως είναι άνδρες ή γήρανση, δεν μπορούν να προληφθούν. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος περιλαμβάνουν:

    /li>

   • Χρησιμοποιώντας κρέμα ηλίου, μπλοκ ήλιου ή βάλσαμο για τα χείλη στα χείλη όταν εκτίθενται στον ήλιο
   • ασκώντας τακτικά
   • διατηρώντας καλή στοματική υγιεινή
   • που επισκέπτεται τακτικά έναν οδοντίατρο για ελέγχους

   Γιατί η έγκαιρη ανίχνευση είναι τόσο σημαντική;

   Στις περισσότερες μορφές καρκίνου, η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη.

   Η θεραπεία για τον καρκίνο του στόματος συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση ενός συνδυασμού θεραπειών, όπως η παροχή ακτινοθεραπείας και της χημειοθεραπείας μαζί, οι οποίες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στα αρχικά στάδια. Εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε άλλους τομείς, γίνεται πολύ πιο δύσκολο να απομονωθεί και να θεραπευτεί.

   Εάν ο καρκίνος δεν έχει εξαπλωθεί στους περιβάλλοντος ιστούς, τα 5ετές ποσοστά επιβίωσης για τον καρκίνο του στοματικού του χείλους, τη γλώσσα και το δάπεδο του στόματος κυμαίνονται από 75 έως 93 %. Αυτά τα στοιχεία πέφτουν εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στους περιβάλλοντος ιστούς.

   Takeaway

   Τα σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης του καρκίνου του στόματος περιλαμβάνουν πληγές στο στόμα, λευκά ή κόκκινα μπαλώματα και τρυφερότητα ή πόνο. Όποιος βιώνει αυτά τα συμπτώματα πρέπει να δει το γιατρό τους. Η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχημένης θεραπείας.

   Η διακοπή του καπνίσματος και η χρήση προϊόντων καπνού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στόματος.

   • Καρκίνος/Ογκολογία
   • αυτί, μύτη και λαιμός
   • Καρκίνος κεφαλής και λαιμού
   • Πόνος/αναισθητικός

   Ποιες είναι οι επιδράσεις ενός διευρυμένου προστάτη στο σεξ;

   Οι ηλικιωμένοι άνδρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερους προστάτες από τους νεότερους άνδρες επειδή ο προστάτης συνεχίζει να μεγαλώνει ως άνδρας ηλικίας. Η διεύρυνση του προστάτη που δεν είναι το αποτέλεσμα του καρκίνου ονομάζεται καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (BPH).

   Το BPH μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με ούρηση και ορισμένες θεραπείες μπορούν να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα και άλλες παρενέργειες.

   Επιδράσεις ενός διευρυμένου προστάτη

   Ένας διευρυμένος προστάτης επηρεάζει άμεσα την ικανότητα ενός ανθρώπου να ουρήσει. Αυτές οι επιδράσεις περιλαμβάνουν:

   • Μια συχνή ανάγκη να ουρήσει
   • Ένα αίσθημα που δεν αδειάζεται η ουροδόχος κύστη
   • Προτρέπει να ουρήσει
   • Ένα αδύναμο ρεύμα ούρων
   • Προβλήματα ξεκινώντας ή σταματώντας την ούρηση

   Τα προβλήματα του προστάτη μπορούν επίσης να προκαλέσουν σεξουαλικά προβλήματα. Η έκταση οποιουδήποτε σεξουαλικού προβλήματος ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση του προστάτη. Ορισμένες συνήθεις σεξουαλικές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

   • Η στυτική δυσλειτουργία (ed)
   • Μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση
   • Προβλήματα διατήρησης μιας στύσης
   • Η μειωμένη λίμπιντο

   Οι συνθήκες αυτές μπορεί επίσης να ποικίλουν ανάλογα με:

   BPH και ED

   BPH και ED είναι ξεχωριστές συνθήκες που συνδέονται. ED συνήθως σημαίνει ότι ένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να επιτύχει ή να διατηρήσει μια στύση.

   Παρόλο που το ED μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή ψυχολογικά ζητήματα, μπορεί επίσης να επιδεινωθεί από την BPH.

   Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη μπορούν να προκαλέσουν ED. Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του ED μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων της BPH.

   Παρόλο που δεν έχει εγκριθεί φάρμακο για το ED για την αντιμετώπιση ενός διευρυμένου προστάτη, οι πρώτες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι άνδρες που λαμβάνουν φάρμακα ED μπορεί να παρουσιάσουν κάποια ανακούφιση από τα συμπτώματα του προστάτη τους.

   Αρκετά φάρμακα ED έχουν δείξει κάποια επιτυχία στη θεραπεία των διευρυμένων προστάτων. Αυτά περιλαμβάνουν:

   • vardenafil (levitra)
   • sildenafil (viagra)
   • tadalafil (cialis)

   Για παράδειγμα, μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που πήραν 10 χιλιοστόγραμμα (MG) βαρναφίλης δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα του προστάτη τους, σε σύγκριση με μια παρόμοια ομάδα που πήρε εικονικό φάρμακο.

   Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ανέλαβαν έως και 5 mg ημερησίως ταδαλαφίλη είδαν σημαντικές βελτιώσεις τόσο στα συμπτώματα του προστάτη όσο και στα ED.

   Ωστόσο, πριν από τη λήψη φαρμάκων ED για τη θεραπεία των συμπτωμάτων ενός διευρυμένου προστάτη, μιλήστε σε έναν γιατρό. Τα φάρμακα ED έχουν πιθανές παρενέργειες που μπορούν να τους κάνουν ανασφαλείς για ορισμένους άνδρες, ιδιαίτερα εκείνους με ιστορικό των ακόλουθων συνθηκών:

   • ασταθή στηθάγχη
   • Η ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση

   πότε να δει έναν γιατρό

   Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου συνιστά οι ακόλουθοι άνδρες να λαμβάνουν τακτικά τους προστάτες τους, αφού συζητούν τους κινδύνους και Οφέλη με τους γιατρούς τους:

   • αυτά άνω των 50 με μέσο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη
   • αυτά πάνω από 45 με μέτριο κίνδυνο
   • Με υψηλό κίνδυνο

   Μια εξέταση προστάτη μπορεί να βοηθήσει να αποκλείσει τον καρκίνο ως την αιτία των συμπτωμάτων ενός ατόμου.

  Carsentro

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

  Office