Mit tehetek az Achilles tendinitis ellen?

Mit tehetek az Achilles tendinitis ellen?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Az Achilles -ín csatlakozik a borjú izmainak a sarokcsonthoz, és lefelé fut az alsó láb hátulján. Amikor ezt az inakot túlzott feszültség alá helyezik, akkor gyulladhat. Ez Achilles tendinitis.

Az Achilles ín a legnagyobb inak a testben. Nagy erőt viselhet, de még mindig hajlamos a sérülésekre.

achilles tendinitis vagy íngyulladás általában az inakban az erőteljes, nagy hatású testmozgás, például a futás során előforduló mikroteárisokból származik.

Kezeletlen, az inak szakadhatnak vagy szakadhatnak. Enyhe esetekben a kezelés magában foglalhatja a testmozgási rutin pihenését vagy megváltoztatását, de a súlyosabb eseteknek műtétre lehet szükség.

A kezelés célja a fájdalom enyhítése és a duzzanat csökkentése. A kezelés megválasztása az állapot súlyosságától és attól függ, hogy a beteg profi sportoló -e vagy sem.

Az orvos valószínűleg a stratégiák kombinációját javasolja.

Achilles tendinitis kezelésének módszerei a következők:

 • Jégcsomagok: Ezek alkalmazása az inakra, fájdalomban vagy testmozgás után, enyhítheti a fájdalmat és a gyulladást.
 • Pihenés: Ez megadja a szövet gyógyulásának időt. A szükséges pihenés típusa a tünetek súlyosságától függ. Enyhe esetekben ez azt jelentheti, hogy csökkentik az edzés intenzitását, de a súlyos esetek napokon vagy hetekig teljes pihenést igényelhetnek.
 • A láb megemelése: A láb szintje fölé emelkedve csökkentheti a duzzanatot.
 • Fájdalomcsillapítás: A nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAIDS), például az ibuprofen, csökkenthetik a fájdalmat és a duzzanatot. Asztmában, vesebetegségben vagy májbetegségben szenvedő embereknek először orvossal kell ellenőrizniük.
 • szteroid injekciók: Például a kortizon csökkentheti az inak duzzanatát, de az ínszakadás nagyobb kockázatával is társult. Ha az injekciót ultrahanggal szkennelik, csökkentheti ezt a kockázatot.
 • Kompressziós kötszerek és ortotikus eszközök: A boka tartók és a cipőbetétek elősegíthetik a helyreállítást, amikor a stresszt leveszik az inakról. A sarokfelvételek, amelyek a lábát a cipő hátuljáról távolítják el, segíthetnek a beillesztési Achilles -i tendinitisben szenvedő betegeknek.
 • Extrakorporális sokkhullámú terápia (ESWT): A gyógyulási folyamat stimulálására nagy energiájú sokkhullámokat használnak. Az eredmények nem voltak konzisztensek, de ha más intézkedések nem működnek, akkor érdemes megpróbálni, mielőtt a műtétet választaná.

Általában néhány nap és 6 hét között tart, amíg a tendinitis gyógyul.

műtét

A műtét javíthatja az inak által az Achilles tendinitis eredményeként fennálló károsodást. Az Amerikai Ortopéd sebészek Akadémia (AAOS) csak akkor javasolja a műtétet, ha a fájdalom legalább 6 hónapig folytatódik.

A leggyakoribb eljárás a gastrocnemius recesszió. Ez magában foglalja a borjú alkotó két izom egyikének meghosszabbítását, hogy a boka szélesebb mozgástartományt biztosítson.

nyújtás és gyakorlatok

A gyógytornász nyújthat nyújtó gyakorlatokat a rugalmasság javítása és a borjú szilárdságának növelése érdekében.

Itt van két gyakorlat, amelyet az AAOS javasol.

borjú nyújtás

 1. Hajoljon előre a kezével a falhoz.
 2. Van egy láb a földön, a lábával egyenes és egy láb előtte, térd meghajolt.
 3. Tolja a csípőjét a fal felé, és tartsa 10 másodpercig.
 4. Pihenjen és ismételje meg 20 -szor minden lábát.

Bilaterális sarokcsepp

 1. Álljon a lábának első felével a lépcsőn és a sarok le, tartva egy sínt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kiegyensúlyozott -e és nem fog esni.
 2. Lassan emelje fel a sarkát, és engedje le őket, amennyire csak tudsz.
 3. Ismételje meg 20 -szor.

Mindkét gyakorlatot lassan és ellenőrzött módon kell elvégezni. A gyors elvégzésük növelheti a károkat.

Ez segíthet az Achilles -ín gyógyításában és megakadályozásában a jövőbeni sérülések megelőzésében. A fizikoterápia általában hatékonyabb a nem inszertív Achilles tendinitis esetében.

Az Achilles tendinitis fő tünete a fájdalom fokozatos felhalmozódása, amely az idő múlásával romlik.

Az egyén a következőket is észreveheti:

 • Az Achilles -ín néhány centiméterrel fáj, ahol megfelel a sarokcsontnak.
 • Az alsó láb merevnek, lassúnak vagy gyengenek érzi magát.
 • A láb hátuljában enyhe fájdalom jelentkezik futás vagy testmozgás után, és súlyosabbá válik.
 • A fájdalom az Achilles -inakban futás közben vagy néhány órával később.
 • A fájdalom nagyobb, ha gyors, hosszú ideig, vagy lépcsőn mászni.
 • Az Achilles -inak duzzadnak vagy dudorot képeznek.
 • Az Achilles -inak megérintése vagy mozgatásakor

Diagnózis

Ezek és más hasonló tünetek számos körülmények között, tehát az orvosi tanácsadás az Pontos diagnózishoz szükséges.

Az orvos megkérdezi a tüneteket és fizikai vizsgálatot végez. Könnyen megérintik a boka és az inak hátulját, hogy megtalálják a fájdalom vagy a gyulladás forrását.

Az orvos a lábát és a bokát is megvizsgálja, hogy kiderüljön, hogy a mozgástartomány és a rugalmasság romlik -e. hondrogel gyógyszertár hasznos oldal

Egy képalkotó teszt, például egy röntgen, MRI vagy ultrahang vizsgálat, elősegítheti a fájdalom és a duzzanat egyéb lehetséges okainak kiküszöbölését, valamint az inak bármilyen károsodásának felmérését.

Lehetséges szövődmények

achilles tendinitis Achilles tendinosishoz vezethetnek, egy degeneratív állapothoz, amelyben az inak szerkezete megváltozik, és hajlamos lesz a súlyos károsodásra. Az inak elszakadhatnak, nagy fájdalmat okozva. A

tendinitis és tendinosis eltérő állapotok. A tendinitis magában foglalja a gyulladást, míg a tendinózis degeneratív folyamat sejtszinten, és nincs gyulladás. A tendinózist gyakran tévesen diagnosztizálják, mint tendinitis. A helyes diagnózis megszerzése megfelelőbb kezeléshez vezet.

okok

achilles tendinitis különböző módon alakulhat ki. Néhányat könnyebben lehet elkerülni, mint mások, de a tudásuk elősegítheti a korábbi diagnosztizálást és segítheti a súlyos sérülések megelőzését.

A nem instionális Achilles tendinitis gyakoribb a fiatalabb, aktívabb embereknél. Az inak közepén lévő szálak elkezdenek lebontani, megvastagodni és duzzadni. A

beillesztési Achilles tendinitis nem feltétlenül kapcsolódik az aktivitáshoz. Ez befolyásolja az inak alsó részét, amikor beilleszkedik a sarokcsontba.

Az Achilles tendinitis okai a következők:

 • Helytelen vagy elhasználódó cipő használata futás közben vagy testmozgás közben
 • Nem melegszik fel a testmozgás előtt
 • A testmozgás intenzitása túl gyorsan, például a futási sebesség vagy a távolság lefedett /li
 • A borjúizom megsérült, vagy kevés rugalmassággal rendelkezik, és nagyobb feszültséget okoz az Achilles -ínre
 • A hirtelen intenzív fizikai aktivitás, például a célvonal sprintje

A láb, a láb vagy a boka anatómia különbségei Achilles tendinitishez is vezethetnek. A lapos lábak vagy az elesett ívek megterhelhetik az inakot.

A csontok extra csontnövekedések, ahol az inak csatlakozik a csonthoz. Ezek dörzsölhetnek az Achilles -ín ellen, sérülést és kellemetlenséget okozva.

A fluorokinolon antibiotikumokat szedő betegek nagyobb mértékű tendinitisz és inak -törést jelenthetnek. 2008 -ban az FDA arra kérte, hogy hozzon létre dobozos figyelmeztetést a CIPRO vagy a ciprofloxacin, a Factive vagy a Gemifloxacin és mások számára.

A sérülés kockázata nem tűnik el, amikor az adagolás leáll. Az emberek több hónappal azután, hogy abbahagyták a gyógyszer használatát, az ínproblémákról számoltak be.

Outlook

A gyógyulás attól függ, hogy milyen súlyos a tendinitis.

Az AAOS azt mondja, hogy több hónapig tarthat, amíg a fájdalom elmúlik, még a korai kezeléssel is.

Ha a fájdalom nem oldódik meg 6 hónapon belül, műtétre lehet szükség. Előfordulhat, hogy a műtétet nem tudják visszatérni versenyképes sportokba vagy legalább 12 hónapig futni. Néhányan nem tudnak visszatérni a sporthoz.

A megelőzés és a korai kezelés a legjobb módszer a hosszú távú problémák megelőzésére.

achilles tendinitis nem akadályozható meg teljesen, de annak kialakulásának kockázatát csökkentheti a lehetséges okok ismerete és az óvintézkedések megtételével.

Ezek magukban foglalják:

 • változó gyakorlat: A nagy hatású gyakorlatok, például a futás és az alacsony hatású gyakorlatok váltakozása, például az úszás, csökkentheti a stresszt a stressz Achilles inak néhány napon.
 • Bizonyos gyakorlatok korlátozása: Például a túl sok domb futtathatja az Achilles -inak túlzott feszültségét.
 • A megfelelő cipő viselése és a kopáskor történő cseréje: olyan cipők, amelyek támogatják a boltívot és védik a sarkot, kevesebb feszültséget okoznak az inakban.
 • A cipő belsejében íves tartók használata: Ez segíthet, ha a cipő jó állapotban van, de nem nyújtja a szükséges boltív támogatást.
 • Az edzés intenzitásának fokozatos növelése: Achilles tendinitis akkor fordulhat elő, ha az inak hirtelen túl sok feszültség alá kerül Kevesebb nyomást gyakorol az inakra.

Fontos, hogy a testmozgás előtt és után meghosszabbítsuk és bemelegítsük. A nyújtás segít az Achilles -ín rugalmasságának megőrzésében, így kevesebb esély van a tendinitis fejlődésére. Minden nap nyújtás, beleértve a pihenőnapokat is, tovább javítja a rugalmasságot.

Ha meg akarja vásárolni a cikkben felsorolt bármelyik kezelés nélküli kezelést, akkor ezek elérhetőek.

 • Vásárlás jégcsomagokhoz
 • BÁRVA IBUPROFEN
 • Bolt a kompressziós kötszerekhez
 • Csontok /Ortopédia
 • Fájdalom/érzéstelenítés
 • Sportgyógyászat/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből származnak. , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

Carsentro

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

Office