oldási életmód megoldásai

oldási életmód megoldásai

Egy vizsgálat 10 381 résztvevővel ülő életmódot és fizikai aktivitás hiányát társította a mentálhigiénés rendellenesség kialakulásának nagyobb kockázatával.

Egy nemrégiben áttekintő áttekintés, amely a 110 152 résztvevő adatait tartalmazza, talált kapcsolatot az ülő viselkedés és a depresszió fokozott kockázata között.

Az ülő életmód megoldásai

Az aktívabb életmód jelentősen csökkentheti a krónikus egészségügyi állapotok, a mentálhigiénés rendellenességek és a korai halál esélyét.

A fizikai aktivitás növelése

A kutatás kimutatta, hogy a testmozgás, beleértve a testmozgást és a sportot, csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek, a 2. típusú cukorbetegség, az elhízás és a korai halál kockázatát.

A bizonyítékok következetesen azt is mutatják, hogy a testmozgás javíthatja a mentális egészséget. Az 1 237 194 emberről szóló 2018. évi tanulmány megállapította, hogy azok, akik gyakoroltak, kevesebb mentális egészségügyi problémát jelentettek, mint azok, akik nem.

A legjobb, ha a különféle szív- és érrendszeri gyakorlatokat, például a futást vagy a kerékpározást, az erőképző gyakorlatokkal kombináljuk, amelyek magukban foglalhatják a súlyzós edzést vagy a testtömeg-gyakorlatokat. Legalább három 30 perces futáshoz és két 30 perces erőművek edzési gyakorlatok elvégzéséhez hetente elegendő lenne a minimális fizikai aktivitás irányelveinek teljesítéséhez.

Az ülő idő csökkentése

A fizikai aktivitás fontos, de a nap nagy részének ülő költése továbbra is veszélyes.

Az emberek csökkenthetik azt az időt, amelyet ülőnek töltenek:

 • Ahelyett, hogy a tömegközlekedésen ülnének
 • Séta a munkába
 • sétáljon ebédszünetek alatt
 • Az emlékeztetők beállítása, hogy 30 percenként álljon fel, amikor egy íróasztalnál dolgozik. li
 • sétáljon, vagy felálljon kávé vagy tea szünetek alatt
 • Több időt töltsön el házimunkát a ház körül, különösen a barkácsolás vagy a kertész Mozgassa az épület körül
 • A telefonhívások kint tartása és egyidejűleg sétálva
 • Töltsön el valamilyen szabadidejét, hogy aktív legyen, ahelyett, hogy televíziót nézne, vagy videojátékokat játsszon
 • Felkelni és sétálni a televíziós reklámok során
 • A lépcsőn történő felvétel a lift használata helyett

Elfogadás

A kutatás összekapcsolta az ülő életmódot a súlyos súlyos életmódhoz. Egészségügyi feltételek.

Sokan nem felelnek meg a minimális fizikai aktivitás irányelveinek, és fennáll annak a veszélye, hogy az egészségügyi problémák kialakulása miatt túl sok időt töltenek el.

Az emberek csökkenthetik az ülő életmód kockázatait azáltal, hogy növelik az általuk elvégzett fizikai aktivitás mennyiségét, és a fenti technikákat alkalmazzák az ülő időt töltő idő csökkentése érdekében.

 • Rák/onkológia
 • A kardiovaszkuláris/kardiológia
 • Sportgyógyászat/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek és Csak a szakértői tanulmányokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Milyen különbségek vannak a plakk és a torda között?

A plakk és a borsó növeli az üregek, az ínygyulladás és más fogászati körülmények kockázatát. A plakk és a tartár megkülönböztetésének ismerete segíthet azonosítani a fogászati egészségügyi kérdések figyelmeztető jeleit.

A plakk egy puha, tiszta vagy sárga baktériumfilm, amelyet az ember eltávolíthat a fogak mosásával. Ha a plakk túl hosszú ideig ül a fogakon, akkor megkeményedik, hogy tatárot hozzon létre. A torár általában sötétebb színű, és csak egy fogászati szakember távolíthatja el.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon arról, hogy a plakk és a tartár hogyan alakulhat ki.

Formáció és különbségek

A plakk baktériumok gyűjteménye, amelyek összerakják. A fogakon, az ínyen, a nyelven és a szájon élhetnek.

Körülbelül 700 apró organizmusfaj, beleértve a baktériumokat, a fogakon és annak környékén él. Ezek közül a baktériumok közül sok összekapcsolódhat, hogy biofilmet képezzen.

A biofilmek vastag, ragadós anyagok, amelyek védik a baktériumokat, erősebbé és nehezebb eltávolításukra. A karcsú, ragadós, fehér vagy sárga film, amelyet az ember lát a fogain vagy az íny között, plakk.

Ha egy személy nem távolítja el a plakkot, akkor kalcium vagy más ásványi anyagok csapdájával meszik el a nyálból, és megkeményedik. A fogorvosok megkeményedett plakát tartárnak vagy kalkulusnak hívják. A tatár megfolthatja a fogakat, és elszíneződve nézheti ki őket. Ez is csapdába ejtheti a plakkot, növelve a tatár további kialakulásának kockázatát.

A plakk és a borkő növeli az ínygyulladás és a periodontitis kockázatát, amelyek mindegyike az ínybetegség formája.

A baktériumok krónikus expozíciója a plakkban az ínyszövet gyulladást okoz. Ez kiválthatja a vérzést, a fájdalmat, a bőrpírot és bizonyos esetekben a fertőzéseket. A periodontitis krónikus gyulladása szintén kockázati tényező más betegségek, ideértve a szív- és érrendszeri betegségeket is.

A plakk és a borkő eltávolítása elősegítheti az ínybetegség kezelését, és megakadályozhatja, hogy ez rosszabbodjon. Az ínybetegség kezelése javíthatja a fogászati egészséget és csökkentheti az ember krónikus betegségek kockázatát.

Plakk eltávolítása

A rendszeres kefe és a fogselyem eltávolíthatja a plakkot. Az összes plakk kiküszöbölése érdekében az embernek alaposnak kell lennie, mivel hajlamos felhalmozódni a fogak és néha az ínyre. Ha egy embernek már van ínybetegsége, az ínydoklás zsebeket hozhat létre, ahol több plakk elrejthet.

A rendszeres fogászati találkozók segíthetnek a plakk eltávolításában, mivel a fogtisztítás azt találja, hogy a plakk egy személy hiányzik. A fogászati méretezés eltávolítja a plakkot az íny alatt, ahol gyulladást okozhat és megkeményedhet a torárba.

A fogakon lévő plakk néhány jele a következők:

 • Krónikus rossz lélegzet, mivel a plakkot képező baktériumok szaga lehetnek Slimy
 • Fehér vagy sárga goo fogselyemen
 • Vérzés vagy fájdalmas íny

A fluoriddal rendelkező fogkrém csökkentheti a baktériumok és plakk fogászati károsodását. A kevesebb cukor fogyasztása szintén segíthet, mivel a baktériumok, amelyek plakkot képeznek a cukorra. Jelentős plakkkal vagy a fogszuvasodás kórtörténetével rendelkező emberek választhatnak fluoridkezelést a fogorvosnál.

Az ember kockázata a plakk és az ínybetegség kialakulásának kockázata a következő tényezők miatt magasabb:

 • Nem rendszeresen fogmosás vagy fogmosás
 • Genetikai kockázattal rendelkezik A fogdaglás tényezői
 • Dohányzás
 • Bizonyos életmód kockázati tényezői, például magas cukortartalmú étrend vagy nagyon magas stressz esetén
 • Nem keresnek rendszeres fogászati ellátást mivel a fogorvos eltávolíthatja a plakkot, amelyet az ember nem tud elérni. Eltávolítás

  Az ember otthon önmagában nem tudja eltávolítani a tartárt vagy a kalkulust. A tatár nehéz, és megkísérelheti a fogakat.

  A fogorvosok eltávolíthatják a tartárt professzionális tisztítással. Időnként a méretezést és a gyökérkészítést javasolják. Ez az eljárás segít eltávolítani a plakkot és a tartárt az íny alatt, hogy megakadályozzák a kiegészítő felhalmozódást.

  Ha egy személy észreveszi a kalkulust, akkor fontos, hogy folytassa a fogmosást és a fogselymet. A tatár megnehezítheti a plakk eltávolítását, ezért összpontosítson a napi fogselyemre és az ínycsomagot. A fogorvos javasolhat speciális fogkrém képleteket is.

  Az embernek borzsam lehet, ha észreveszi:

  • Elszíneződött foltok a fogakon, különösen az íny közelében vagy a fogak között
  • Kemény, durva patches on their teeth
  • swollen, painful, or bloody gums

  A person’s risk of developing tartar is higher with the following factors:

  • nem keres rendszeres orális gondozást egy fogorvostól
  • Nem fogmosni vagy fogselyemt fogmosni rendszeresen H2> Összegzés

   A tartár és a plakk eltávolítása csökkentheti a súlyos fogászati és egyéb egészségügyi problémák kockázatát.

   A rendszeres fogmosás csökkentheti az embernek a plakk mennyiségét. A tartár eltávolításához azonban az embernek el kell mennie a fogorvoshoz.

   Azoknak az embereknek, akik gyanítják, hogy ínybetegségükben szenvedhetnek, azonnali fogászati ellátást kell kérniük, függetlenül attól, hogy úgy gondolják, hogy van -e plakk, tatár vagy mindkettő.

   • Közegészségügy
   • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok

   Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos tanulmányokból származnak, akadémiai akadémiai Kutatási intézmények, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

   szerkesztői politika elolvasásával.

   Melyek a szájrák korai jelei?

   A szájrák tünetei közé tartozik a rágás, csomók és sebek, valamint a szájban lévő fehér vagy piros foltok. A szájrák korai felismerése és kezelése elősegítheti a rák további fejlődését vagy más területeken történő terjedését. A

   orális rákot a sejtek egyes régióiban a sejtek ellenőrzatlan növekedése és szaporodása okozza. Előfordulhat az arcon, a nyelv közepén és elülső részén, vagy a száj vagy az íny szövetbélésén.

   Az Egyesült Államokban évente mintegy 49 700 szájrák esete van, ami az összes rákdiagnózis kb. 3 % -át teszi ki. Több férfi, mint nő, kap diagnosztizálást a szájrákban.

   Figyelmeztető jelek és szájrák tünetei

   A szájrák tünetei eltérőek, de bárki, aki a következők bármelyikét több mint 2 hétig tapasztalja, orvoshoz kell fordulnia a diagnózishoz:

   • Nehéz rágni vagy nyelni
   • Egy csomó vagy fájó terület a szájban, a torokban vagy az ajkakban
   • Fehér vagy piros folt a szájban
   • Nehéz a nyelv vagy az állkapocs mozgatása
   • Váratlan fogyás
   • Fájdalom vagy fekély, amely nem gyógyítja meg vagy nem vérzik. A szájban vagy az ajkán bárhol a csomók

   Fontos azonban, hogy ne feledje, hogy ezek nem a szájrák végleges jelei, hanem más körülmények, például allergia vagy fertőzés.

   Milyen okok és kockázati tényezők?

   A szakértők úgy gondolják, hogy a sejt DNS -jének mutációi rákot okoznak a rendellenes növekedés és a sejthalál stimulálásával.

   Miközben továbbra sem világos, hogy mi indítja el a kezdeti mutációt sok esetben, a specifikus tényezők növelhetik a szájrák kockázatát.

   Ezek magukban foglalják:

   • Dohány- és alkoholfogyasztás: A dohányzás bármilyen formája magában foglalja a szájba belépő karcinogén anyagokat, ami jelentősen növeli az orális rák kockázatát. A túlzott alkoholfogyasztás szintén növelheti a kockázatot.
   • Kor: A szájrák kockázata az életkorral növekszik, a diagnózis átlagos életkora 62 év.
   • Humán papillomavírus (HPV): Ez egy szexuális úton terjedő fertőzés, amelynek szoros összefüggései vannak az orális rák számos formájával.
   • Nap expozíció: A nap olyan sugarakat bocsát ki, amelyek megéghetik az ajkakat és kiválthatják a szájrák kialakulását.
   • Szex: A hímek kétszer olyan valószínű, hogy orális rák alakul ki, mint a nők; Nem világos azonban, miért.

   Mint a legtöbb más rák esetében, nem mindig lehet megelőzni az orális rákot.

   Az orális rák bizonyos kockázati tényezői, például férfi vagy öregedés, nem megelőzhetők. Néhány olyan életmód -tényező, amely csökkentheti a szájrák kockázatát:

   • A dohány elkerülése
   • Az alkoholfogyasztás mérsékelten
   • Az egészséges étrend fenntartása
   • Napkrém, naptömb vagy ajkak balzsam használata az ajkán, amikor a napnak van kitéve. Li> Rendszeresen látogat egy fogorvoshoz ellenőrzés céljából

   Miért olyan fontos a korai felismerés?

   A rák legtöbb formájában a korai diagnózis döntő jelentőségű. Az

   szájrák kezelése általában a terápiák kombinációjának alkalmazását jelenti, például sugárterápiát és kemoterápiát adva, amelyek a korai szakaszban sokkal hatékonyabbak. Ha a rák elterjedt más területeken, akkor sokkal nehezebb lesz izolálni és kezelni.

   Ha a rák nem terjedt el a környező szövetekre, az ajkak, nyelv, nyelv és padló szájon át történő 5 éves túlélési aránya 75-93 % -ot terjed. Ezek az adatok akkor esnek, ha a rák elterjedt a környező szövetekre.

   Takeaway

   A szájrák korai figyelmeztető jelei közé tartoznak a szájfájdalmak, a fehér vagy a piros foltok, valamint a gyengédség vagy fájdalom. Bárki, aki ezeket a tüneteket tapasztalja, meg kell keresnie orvosát. A korai diagnózis azt jelenti, hogy nagyobb esély van a sikeres kezelésre.

   A dohányzás leállítása és a dohánytermékek használata csökkentheti az orális rák kialakulásának kockázatát.

   • Rák/onkológia
   • Fül, orr és torok
   • Fej- és nyakrák
   • Fájdalom/érzéstelenítés

   Milyen hatással van a megnövekedett prosztata szexre?

   Az idősebb férfiak általában nagyobb prosztatával rendelkeznek, mint a fiatalabb férfiak, mert a prosztata továbbra is növekszik, amikor az ember öregszik. A prosztata megnövekedését, amely nem a rák következménye, jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH).

   A BPH problémákat okozhat a vizeléssel, és egyes kezelések szexuális problémákhoz és más mellékhatásokhoz vezethetnek.

   A megnövekedett prosztata hatása

   A megnövekedett prosztata közvetlenül befolyásolja az ember vizelési képességét. Ezek a hatások magukban foglalják:

   • Gyakran vizelni kell
   • A hólyag kiürítésének érzése
   • Intenzív vizelési sürgetés
   • Egy gyenge vizeletáram
   • A vizelés indítása vagy leállítása

   A prosztata problémái szexuális problémákat is okozhatnak. Bármely szexuális probléma mértéke a prosztata állapotától függ. Néhány gyakori szexuális mellékhatás a következők:

   • Eerektilis diszfunkció (ED)
   • Csökkenti a szexuális elégedettséget
   • Az erekció fenntartó problémái
   • Csökkent libidó

   Ezek a feltételek a következőktől függően is változhatnak, a következők szerint is:

   bph és ed

   bph és eD különálló feltételek. Az ED általában azt jelenti, hogy az ember nem képes elérni vagy fenntartani az erekciót.

   Bár az ED -t különféle egészségügyi problémák, például szívbetegség, cukorbetegség, alacsony tesztoszteronszint vagy pszichológiai problémák okozhatják, a BPH is súlyosbíthatja.

   A megnövekedett prosztata kezelésére használt egyes gyógyszerek ED -t okozhatnak. Az ED kezelésére használt egyes gyógyszerek azonban javíthatják a BPH tüneteit.

   Bár az ED -re előírt gyógyszereket nem hagyták jóvá a megnövekedett prosztata kezelésére, a korai tanulmányok azt sugallják, hogy az ED gyógyszereket szedő férfiak némi megkönnyebbülést tapasztalhatnak a prosztata tüneteiktől.

   Számos ED gyógyszer sikeres volt a megnövekedett prosztata kezelésében. Ide tartoznak:

   • vardenafil (levitra)
   • sildenafil (viagra)
   • tadalafil (cialis)

   Például egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik 10 milligramm (mg) vardenafilt vettek naponta kétszer 8 hétig, jelentős javulást tapasztaltak a prosztata tüneteikben, összehasonlítva egy hasonló csoportba, aki placebót szed.

   Egy másik tanulmány megállapította, hogy azok a férfiak, akik akár 5 mg -os tadalafil -t vettek naponta, jelentős javulást tapasztaltak mind a prosztata, mind az ED tüneteikben.

   Azonban az ED gyógyszeres kezelés előtt a megnövekedett prosztata tüneteinek kezelésére beszéljen orvoshoz. Az ED gyógyszereknek olyan potenciális mellékhatásai vannak, amelyek nem biztonságosak lehetnek egyes férfiak számára, különösen azoknak, akiknek a következő feltételei vannak:

   • Instabil angina
   • szívroham
   • ellenőrizetlen magas vérnyomás

   Mikor kell orvoshoz fordulni

   Az American Cancer Society azt javasolja, hogy a következő férfiak rendszeresen szűrik a prosztataikat, miután megvitatják a kockázatot és Előnyei az orvosukkal:

   • Az 50 éven felüliek, akiknek átlagos kockázata van a prosztata rák kialakulásának.
   • Mérsékelt kockázatú 45 év felett Magas kockázat mellett

   A prosztata szűrés segíthet kizárni a rákot, mint az ember tüneteinek okát.

Carsentro

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

Office